ciekawy

Co tak naprawdę dzieje się, gdy kogoś zablokujesz na swoim iPhonie

IPhone ma wbudowaną funkcję blokowania, ale czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, co dokładnie dzieje się na drugim końcu, gdy kogoś blokujesz? MacRumors postanowił to rozgryźć.

Po pierwsze, gdy zablokowany numer próbuje wysłać Ci wiadomość tekstową, nie przejdzie i prawdopodobnie nigdy nie zobaczy „dostarczonej” notatki. Po swojej stronie nic nie zobaczysz. Jeśli chodzi o połączenia telefoniczne, zablokowane połączenie trafia bezpośrednio na pocztę głosową. Na końcu otrzymasz specjalny folder „zablokowanych wiadomości” w skrzynce odbiorczej poczty głosowej, jeśli zostawiają wiadomość, ale nie otrzymasz powiadomienia, do którego dzwonili.

Co się stanie, gdy zablokujesz kogoś na iPhonie? | Youtube