ciekawy

Jak usunąć swoje konto Google+

Jeśli chcesz nadal korzystać z Gmaila i pozostałych narzędzi Google, ale chcesz porzucić Google+, AddictiveTips pokazuje proste kroki, aby usunąć funkcje sieci społecznościowej z konta Google.

Proces jest szybki i prosty:

  1. Zaloguj się na konto Gmail i kliknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu okna.
  2. Kliknij „Konto” i przejdź do zakładki „Narzędzia danych”.
  3. Wyszukaj „Zarządzanie kontem” i kliknij znajdujący się obok link „Usuń profil i funkcje Google+”.
  4. Powinieneś zobaczyć stronę potwierdzenia usunięcia. Zostaniesz zapytany, czy możesz usunąć tak zwany „profil Google”. Przejrzyj szczegółowe informacje o tym, co się stanie, gdy usuniesz swój profil Google i upewnij się, że wiesz, co usuwasz. Kiedy będziesz gotowy, zaznacz pole obok „Wymagane: Tak, rozumiem, że usunięcie profilu Google dla„ Twoje imię ”” i kliknij „Usuń wybrane usługi”.

To wszystko, czego potrzeba. Pamiętaj, że usunięcie Twojego profilu Google+ z konta Google może wpłynąć na komentarze i interakcje w YouTube. YouTube wykorzystuje informacje z Google+, więc bądź przygotowany. Jeśli nie chcesz usuwać całego swojego profilu, możemy Ci pomóc przynajmniej powstrzymać Google+ przed całkowitym przejęciem wszystkich Google Apps.

Jak usunąć Google+ z konta Google AddictiveTips