przydatne artykuły

Jak wyłączyć funkcję autoodtwarzania Netflix

Oglądanie Netflix z upodobaniem to radość, ale także niebezpieczna gra. Jeśli masz dość funkcji autoodtwarzania, która powstrzymuje cię od robienia czegokolwiek produktywnego w swoim życiu, How-To Geek wskazuje, że łatwo ją wyłączyć.

Ta funkcja nazywa się technicznie Post-Play i można ją wyłączyć ze strony Netflix. Gdy to zrobisz, funkcja jest wyłączona na wszystkich urządzeniach. Oto jak to wyłączyć:

  1. Przejdź do Netflix i kliknij „Twoje konto”
  2. Wybierz Ustawienia odtwarzania
  3. Usuń zaznaczenie pola „Automatycznie odtwarzaj następny odcinek”

To wszystko, funkcja jest teraz wyłączona, dzięki czemu możesz robić coś bardziej produktywnego niż oglądać 34 odcinki Przyjaciół z rzędu.

Jak zatrzymać Netflix przed automatycznym odtwarzaniem następnego odcinka | Maniak naukowy